School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. (continued from previous page)
    sé fhad leobhtha agus ní raibh ann acht fear amháin darbh ainm "Jimmy Briney". Labhair na fir leis acht níor thug "Jimmy" freagar ortha. Ar an bhealach 'un n-a bhaile dobhtha bhí an dá bois ar chois le chéile acht nuair a thainig siad fhad le teach "Neilín Mór" chuaidh bád "Jimmy Briney" as amharc agus ní rabh tuirisc ar bith le fágháil air.
    Rinne na fir uilig deifre 'un an bhaile na shíl siad go dtiocfadh doinnean.
  2. Bhí fear ann uair amháin, agus bhí sé ar shiubhal ag airneál oidhche amhain. Bhí a mhathair marbh tamaill agus thainig sí go dtí an teach. Chuaidh sí isteach 'un toighe agus ní raibh se ann. Chuaidh sí (isteach) amach annsin agus sheas sí ag balla