School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

Chuaidh Brian Úa Chailin leis.
    Nuair a bhí sé ag dul ag teach "Rodger" bhí sgaite mór ag agus na suidhe cois na teineadh bhí siad ag ceól as ag damhsa. Chuaidh an beirt go dtí fuinneog an tseomra agus thainigh siad arais agus ní rabh dhath le feicheail
  2. Bhí cailín ann am amháin agus fuair sí bás. Oidhche amhain indhiadh am luighe bhí a mathair i luighe muscailte agus chonnaic sí an inghean ag an teine, agus dubhairt sí "Tabhair dhá uibh do "Maire Dubh" bo goid mise iad. D'imthig sí.
  3. Bhí fear an uair amháin agus ba ghnathach leis a bheith amuigh go mall san sa'n oidhche.
    Oidhche amhain bhí sé ag dul fríd gleann mór chonnaic se rud mar bheadh capall ann agus é uilig bán. Shíl sé go dtiocfadh leis marcaidheacht air. Leim sé