School: Doirín Darach (roll number 7813/4)

Derreendarragh, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

1. (continued from previous page)
    chuir sé an drol air. Tar éis tamaill tháinig coiscéim cun an doruis agus do bhuail duine ag an ndorus agus do critheadh an dorus. Do shiubhal an duine go dtí fuineóg an seómaire agus do glaodhadh ar Seán. Dubhairt an bhean leis gan aon fhreagra do thabhairt dó. Do bualadh an dorus isteach agus bhí an capall ag tabhairt ciceanna uaidh. Tar éis tamaill fada do stad gach aon fothram agus nuair d'eirig Seán ar maidin d'iarr sé ar an mbeirt tar éis eirigthe dóíbh nár eirigheadar ar aon chor agus nár chualadar aon glaodhadh. Pé duine a bhí ann ní haon (?) duine foghanta é. Muna mbeadh an capall dubhairt an sean duine go ndéanfaí díoghbháil.
    Pronnsias Ní Mhathghamhna
    Loughbrin, Co. Kerry