School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 02_041

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 02_041

1. (continued from previous page)
    féar eile anuas agus d'imthigh sé leis. Chuir sé suas na madaí na madaí agus fuair síad asal agus tug síad abháile an téisg agus roinn síad e agus chuaidh gach duine aca go dtí na theach feín agus an fear a chonnaich an duine ar dtús chonnaic sé aríst é nuair a bhí sé ag dul abháile agus tháinig faithcíos air agus rinne sé déifir abháile. Nuair a bhí sé i na chodladh bhuail duine an fhuinneóg agus shil sé go mba duine eile a bhí ann acht cé bhí ann acht an fear a chonnaich sé róimhe sín agus dubhairt sé leis imtheacht agus níor tháinig sé níos mó.
    Micil Mac Donnchadha