School: Ceathramhadh Garbh (roll number ?)

An Cheathrú Gharbh, Co. Galway
Máire Ní Shionnacháin

bith. Mar sin ceapann na daoine go mbíonn gach tailliuír bréagach.
    Seo cuid de na táilliúirí ata thart san gceanntar seo anois: Máirtín Ó Bháilí, Tir na Cille, An Mám; Micheál Ó Liodaín, Gleann Loisg, Corr na Móna, agus Máirtín Ó Béarrtaigh, Cloighceann, An Mám. Bhí tailliuír ar an gCarraig, Corr na Móna, darb' ainm Micheá Ó h-Allmhuráin acht cailleadh é cúpla blian ó shoin. Tá táilliúir i bPáirc an Mhuilinn i n-aice le Corr na Móna agus Pádraig Breathnach is ainm dó. Tá go leor tailliúirí i Rosmuc.
    Tá go leor ban-tailliúirí thart san áit seo. Déanann síad gúnaí agus cultacha do na cailíní agus do na mná. Tá gleás fuaghála ag gach ban-táílliúir. Déanann siad leinteacha do na fir uairennta as cailicó agus an lín-éadaigh acht ceannuightear an chuid is mó de na leinteacha sa siopa. Déanann na mná sa mbaile na leinteacha do na cailíní agus do na buachaillí óga. Deanann siad na stocaí freisin. Tá túirne i ngach teach beagnach agus sníomhann siad an olann leis. Sa ngeimhreadh nuair a bhíonn na h-oidhchennta fada cniotalann siad na stocaí.
    Siobhán Bean Uí Floinn