School: Cill an Dísirt (C.) (roll number 15302)

Killadysert, Co. Clare
Máire Mac Eochaidh

1. (continued from previous page)
    h-innseochadh sí an scéal o thús go deire do'n Sagart agus go nglacfadh sí a chomhairle. Do géill an bhean.
    Do thugadar cuairt go dti an Sagart agus d'innis an bhean a sceal dó agus d'iarr si comhairle air. Do stad an Sagart agus do thug se tamall ag machtnamh agus ag féachaint ar an mnaoi. Bean mhaith ba eadh í agus do thug se comhairle a leasa dóibh araon.
    Dubhairt sé go mb'fhéidir go bhfuighidís an t-ór ach go marbhuigheadh duine aca ar an iarracht. Do chuir an chainnt sin stad leis an obair ar fad. Do cuaidh an bhean as Mhuigheó abhaile chomh bocht agus bhí sí riamh ach bhi a sláinte aici. D'fhágadar an caisleán agus gach a raibh ann fe seilbh na ndaoine maith.
    Bean Mhic Mealláin
    Oibrí tí