School: Cill an Dísirt (C.) (roll number 15302)

Killadysert, Co. Clare
Máire Mac Eochaidh

Bhí aonach Cill-an Dísirt caileamhail sa t-Seancus. Is i bpáirc an aonaigh i bhfiadhnaise na Sionnaine a bhíodh sé ar siubhail fadó. Thagadh óg agus aosta chuige o gach áird de'n bharúntacht o Líos Ui Catasaigh o Cul Mín o Baile na Caillighe o Leaba Síoda.
    Cuireadh botháin ar bun annso agus annsud ar fuaidh na pairce. Bíodh óráistí ubhaill misleáin cacaí mílse dhá ndíol ins an gcuid aca. Bhíodh tae agus arán agus crúbíní i gcoir na mban agus na ndaoine óg agus leann agus uisce beata i gcóir na sean-daoine le fagháil i gcuid eile aca.
    Ins an tráthnóna théideadh na daoine óga agus a dtusmightheóirí isteach sa bhóthán agus bhíodh rinnce agus spórt agus scléip ar suibhail aca ann ar feadh cúpla uair a chluig sul imthigheadar abaile. Is mo cleamhnas a tosnuightear trathnóna an aonaigh. Ceapadh amhran mar gheall ar Aonach Cille-an Disírt.
        1. trade
    Máire Nic Eochaidh