School: Carra

Carha, Co. Mayo
P. Ó Tonra

1. (continued from previous page)
    méid airgid a bhí aige san dteach do'n sagart an tráthnóna sin agus dubhairt sé go dteasbáinfheadh sé dhó an áit a bhí an pota óir i bfolac an maidin ina dhiaidh sin. Chuaidh an sagart abhaile annsin, agus nuair a tháinig sé ar maidin bhí an fear marbh. Ní fhuair na daoine an pota óir o'n lá sin go dtí an lá indhiu.
  2. There was an old man and an old woman. They had a servant boy and they sent him to a blacksmiths shop with a donkey to get shoes on him and when the old pair got him gone they went to count how many pots of potatoes had they to see if they would have
    Molly Kavanagh
    Carrownaglogh, Co. Mayo