School: Gleann Garbh, Lios Mór (roll number 1710)

Glengarra, Co. Waterford
Eibhlín Bean Uí Chaomháin

1. Scéal (continued)

Is dócha go minic d'airigheas trácht ar an tinncéir sruaineach.

(continued from previous page)
    Sé fós gan coille an bhfuil aon searrach arsa Brian.Ní féidir mé ars an Grearaigh ach tagadh tinncéir timcheall na h-áite seo seacht nó ocht de bliadhiana ó shoin agus bhiodh na daoine gá maghadh leis, go mbíodh searrach ag an láirín riach nuair a thugadh sí arís ach ní fhacha aoinne an tinncéir ó shoin. Dé an sórt tinncéir é arsa Cloiclean agus cad a dhein don searrach a bhí ag an láirín liach agus deir tú gur as an capaill a bhí sé atá annsan ó tuaidh, seadh mar bhí aon searrach aici ar aon cor is as an capaill san a bhí sé, gluais leath ó thuaidh arsa Cloiclean agus d'imthigheadar leo do rug Cloiclean ar a capall tá sé cómh dubh le préachán.