School: An Cuimín (roll number 6162)

An Coimín, Co. Donegal
Pádraig Mac Aoidh

1. (continued from previous page)
    Leitir Choilleadh: Ins an t-sean am bhí an cuid is mo de'n talamh seo faoí coillte agus tugadh Leitir Choilleadh ar an áit.
    Baile na mBan: In am an chogadh dearg d'imthigh na fir uilig as an bhaile seo un chogaidh agus ní rabh fágtha acht mná uilig. Marbhadh na fir agus annsin bhíodh na mná ag díospóireacht le cheile agus sin an fáth a tugadh Baile na mBan ar an áit.
    Cill Raithne: Bhí bean naomhta ann ins an t-sean am darbh ainm Raithne agus chuir sí Cill ar bun ins an bhaile agus ó sin amach tugadh Cill Raithne ar an bhaile.
    Kilteevoge, Co. Donegal
    Anna Ní Bhaoghaill