Scoil: Clochán (uimhir rolla 14987)

An Clochán, Co. Chiarraí
Seán Ó Cúrnáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    curliún. Do thárla gur bhuail Íosa leis an curliúín arís agus dubhairt Sé leis go dtabharfadh Sé Buadhcainc dó, ná geóbhadh éinne a nead do deó agus deirtear nár fuair eínne a nead riamh ó shin.
  2. Bhí bean i Lios na Caol Buidhe dar ab ainm di Máire Ní Conaill. Seana mháthair do Pheadar Curáin do beadh í. Bean ana cráthfach do eadh í. Deirtear go bhfeaca sí an Maighdean Muire ar bara Cnocháin a' Leasa agus oidhche Nah Máirtín do tháinig muc breac anuas ón cnuc isteach sa cúine chúichi agus mhairbh sí é. Bhí muíntir a' Leasa ag féachaint ar an muc ag gabháilt anuas ón gcnoc chúichi.
  3. Ta an tasal agus and bó agus an tuan beannuighthe ón lá do rugadh ár Slánathóir ins an stábla. Do bhí an t asal agus an bó istig ins and stábla ar (to) téigheamh Íosa Críost an lá san. Nuair a bhí Íosa Críost na Garsún do thóg Sé an tuan in a láimh agus do dhein sé córadh