Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 01_040

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 01_040

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Tháinig na daoine ar maidin ar thóir na sean mná agus ní raibh sí ann. Bhí iongnad ortha agus dubhairt siag gurbh iad na sidheóga a ghoid i. Cuaidh cuile duine ag cuartú na mná. Bhí an taillúir féin ag cuartú agus fhios aige go maith cá raibh sí. Dubhairt an sagart go raibh sé in am aige an t-Aifreann a rádh. Bhí loch mhór ann agus dubairt an Sagart dó dtiochfadh sé treasna na locha go mbeadh sé inam Aifreann agus dhá dtiochfad sé an bóthar go mbead sé thar am air. Tháinig an tailliúr go dtí an sagart agus dubairt se leis an sagart. "Tabartfad mise treasna tú ar mo druim." Cuaidh an sagart ar drum an tailliur agus amach leis an taillur sa loch.
    Máire Ní Chonghaile