School: Gleann Calraighe (roll number 15864)

Gleann Chalraí Íochtarach, Co. Mayo
Nóra Ní Riagáin

1. (continued from previous page)
    tú sin" ar seisean. Sé nós ar tire nuair a chailleann an ceannaire go dtogtar congnamh de na dilleachta.
  2. Sgeal : Bhi bean ann uair amhain agus bhi fear aici dar b'ainm Brian. Fuair se bas. Chuaidh a bhean leis an tsocruigead go dti an cros-bhothair. Bhi tigh leanna annsin agus agus ba le fear dar b'ainm "Jack" an tigh leanna. Chuaidh an tsocruighead ar aghaidh acht sheas an bhean, d'fheach si ina dhiaidh an tsocruigheadh agus dubhairt si "Beannacht leat a Bhriain go tigh De, is rachaidh mise go tigh "Jack".
    Sgeal : Dia Domhnaigh amhain bhi sagart ag tabhairt seanamoir uaidh ar la an bhreitheamhnais. Dubhairt se go mbeadh na daoine uilig go leir cruinnighthe in aon ait amhain. Nuair a bhi se ag dul abhaile, thainig se suas le sean-mnaoi. "Dia is Muire dhuit" arsan sagart. "Measann tu a Athair ceard a bhi me ag smaoineadh" " Is deacar a radh arsan sagart. "Bhi me ag smaoineadh ar an obair mor a bheas againn la an Bhreitheamnais. Feach annseo a Athair an mbeidh Lord George annsin" Beid ars'an Sagaire agus measann tu a Athair (an mbeid tu a Athair) an mbeid De Valera ann". Beidh arsa an sagart.