School: Ballylar (roll number 10444)

Baile Láir, Co. Donegal
Aodh A. Mac Congáile

1. (continued from previous page)
    fear a ab láidre de'n bheirt aca. Bhí bean darbh ainm Síle Ní Chonagalaoigh i gCúl a DHoire fá thuairim traocha bliadhain ó shoin agus siubhail sí go Leichbhearr am amháin le amharc ar ghiorraigh bhig a bhí ins an ospuidéal agus shiubhail sí na bhaile lá ar na bharach. Bhí beirt fear ann am amháin agus bhí sé comh luchmhar sin go dtiocfadh les greim a choingbheáuil ar ruball capaill agus an capaill ag rith ar a dhícill.
    Mícheál Mac an tSaoir
    Cúl a Doire
    26adh- 1-'38
  2. Bhí fear na chomhnuidhe san áit seo ar b'ainm Seán Love. Bíodh sé ag cuartughadh giotaí iarainn agus buidéal. Bhí sé an láidir fósta. Nuair a bhéadh leath-tonna de na sean rudaí seo cruinnighthe aige chuireadh sé isteach i dtrucaill bheag a bhí aige iad. Bá é fhein a rinne an trucaill agus bhí rochaí iarainn air. Bhí sé abálta an trucaill a thiomáint go dtí leitir Ceannain fiche míle ar shiubhal.
    Seán Mac Reannacháin