School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal

Fuinneódar
    Fáinníní
    Dúileóg Dallóg
    Skite an Ghearrfiadh

Imrigheann muid iad sa bhaile, agus sa sgoil fosta. Téigheann seachtar nó ochtar de na sgolairí thart i gciorcal agus cuirtear duine beag istoigh i lár annsin. Bíonn sise ag brughadh léithe go dtí sa deireadh fhann sí amach ag coirneal éiginteacht de'n chiorcal. Agus an áit a tigeann sí amach caithfidh an duine sin a dhul isteach go dtí'n ciorcal annsin.
    Téigheann ochtar nó naomhar girseochaí thart i gciorcal. Annsin teígheann duine aca thart ar an chiorcal agus deireann sí focal ós choinne gach duine atá san chiorcal agus
    Cáirlín Ní Shiadhail
    Rapa, Co. Donegal