School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Seo cuid de bóithre an cheanntair. Tá ceann amháin aca ag fághail Baile Taobh Rúasgaidh agus ag teacht anios go dtí an Caiseal. Bhí ceann uile ag fhághail baile Taobh Ruasgaidh agus ag dul suas frid an phirtach agus ag dul amach ag Cnoch - Tullach - na - Dála go gcasaidh sé ar bhealach Mhor Leadain.
    Ins an \droh- Shaoghal a rinneadh na bealaigh móra seo. Gheobhaidh na fir uistin gach lá a bheadh siad ag obair.
    Ta leacht tiar ag Baile Láir agus ceann eile shuas ag an Charan, agus ceann eile shuas ag cnoch na Boinne agus nuair a bhíodh daoine chaitheadh siad cloch agus seo na feocla a deireadh siad. "Seo an áit ar marbuigheadh fear agus caitheadh muid an chloch sa leacht."
        1. public infrastructure
    Cáitlin Ní Shiadhail