School: Baile Uí Bhuaig (C.) (roll number 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

1. (continued from previous page)
    cathaoir" arsa Seán. "Tá ar sose". Bhfuil hata ar a cheann" "Tá ar sise. D'aithin Seán láithreach cé bhí aige. Do labhair sé ón leabaidh in árd a gutha, Muise céad míle fáilte romhat a Chathaoir Uí Cába.
  2. Casadh fear agus bhean le chéile lá in áit éigin thiar annsan. Tar éis beagán chómhráidh dubhairt an bean go raibh sí ag chainnt le chómharsan éigin a bhí ag teacht abhaile ón aonach agus go raibh bó cheannuighthe aige "Chad a thug sé uirthi" arsan sean duine "M'anam-sa a laoigh ach níor chuirea[?] chun na bréige é" B'in é an freagra a thug an bhean.
      1. poetry
    Treasa Ní Ríoghbhardáin