School: Baile Uí Bhuaig (C.) (roll number 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

Bhí duine bocht ag siúl roimis agus ní bhfuair sé bheith istigh in aon tigh faoin tráthnóna.

Bhí duine bocht ag siúl roimis agus ní bhfuair sé bheith istigh in aon tigh fá'n tráthnóna. Do dhein sé fé dhéin guirt a bhí ann chun síneadh taobh istig den claidhe go maidin. Bhí fear gur leis an gort ag dunadh na beárnán "Nách déanach atán tú amuig a dhuine bhoict" ar seisean "Níl aon leigheas agam air, ní bfhuaras bheith istig an aon tig"
    "Agus cá raghadh tú anois?" ar seisean "Do dheineas fé dhéin an ghuirt chun síneadh taóbh istig den claide go maidin. "An rabhais san tig sin thúas" ar sisean "Do bhíos" arsan duine bocht" "agus cad dubradh leat. Dúbnadar "ná raibh aón oireamhaint aca dom "Teanam ort liom-sa agus tabharfhad bheith istig duit go maidin." Do bhain an feirmeoír an laiste den dorus agus dúbhairt an fear bocht leis" ná raibh aon moill ort dul isteach go
    Máighréad Bean Liam Mhic Sheáin
    Cathair Daithí, Co. Cork