Scoil: Com Sheóla (B) (uimhir rolla 15646)

Cill Mochomóg, Co. Chorcaí
Conchobhar Ó Séaghdha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    raghainn isteach id dhiaidh agus do thachtfainn istig ann thu". "Ariú conus a fheudfadh ainmhidhe cómh mor leatsa dul isteach in áit cómh beag?" "Taisbeainfad duit go bhfeudfainn" arsan Bás agus seo isteach leis sa bhuidéal. Ní túisge istig é na do bhuail Seán an corc ar an mbuidéal agus dhaingnig istig é. Chaith sé an buidéal amach sa bhfairrge.
    Ar feadh trí bliadhana ní bhfuair aoinne bás mar bhí mo bhioránach i lár na fairrge dá chaitheamh ó tonn go tonn. Lá brothallach eigin chonnaic máirnealach an buidéal ag glineamhaint ar dhruim na mara. Phioc sé suas é le súil go raibh braon dighe ann. Cómh luath agus baineadh an corc as amach leis an Bás agus ar thóir Sheáin leis gan mhoill. Rug sé air agus thug sé isteach i bpluais é agus mhairbh annsan é. Chuir sé fé chloich istig sa phluais é.
    AT0332: Godfather Death
    Seán Ua hEaluighthe