School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

Bárrthan an-mhaith fosta le do chuid fola a ghlanadh.
    Tá cúil faithche an-mhaith fá choinne créachta agus bricinní.
    Bruitheann na daoine rútaí na gcopógach agus annsin cuireann siad na rútaí ar an eascaid agus léighiseann sin e. Bruitheann siad na cúil faithche fá choinne an bhricinneach agus an créachta agus olann siad an súth.
    Níl scéal ar bith agam i dtaobh na nduilleógaí ná fá an Choroinn Spíona a cuireadh ar Ár Slánuightheóir.
    Bheireann daoine copógach do mhuca agus bheireann siad cúil faithdhe do chaiplle agus do'n eallach. Itheann daoine carrigean a gheibheann siad i gcois an chladaigh. Cuireann siad bainne air, agus annsin nuair a bhíonn sé réidh fágthar é
    Cáitlín Ní Shiadhail
    Rapa, Co. Donegal