School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

Bí fear ann uair amháin agus aon oidhche amháin tháinic sé go teach ósta.

Bí fear ann uair amháin agus aon oidhche amháin tháinic sé go teach ósta.Bí sé tar éis marcaigeacht fasa a séanam ar a chapall. Bí sé tuirseach traochta tar éis a aistir faoi. Nuair a stubhairt sé isteach san tigh óstán chonnaic sé go raib gac aon duine suibhte síos i n-aice leis an ceine. Dubairt sé leis fear an tighe ósta go raib lóisoín ag teastáil uais i gcomhair na h-oisce agus annsin dubairt sé leis doisín eisrigh a tabairt dá chapall. Bí na daoine tharc fá n teine ag éisteacht go h-aireach leis an scrainséar ar feas na h-áma ach nuair a chualadar é sin leac a súile le teangancas agus d'fhéach siad ar a strainséar agus a mbéala ar oscailt aca. Fuair an fear na h-eisrigh agus d'imrigh sé amac go dtí an chapall lean na fir eíle é. Annsin suis an strainséar ar an gcarcaoir ba compórdach a bí san áis. Tar éis tamall táinre fear an tighe isteach agus dubairt sé gur tainig sé na h-eisrigh dón gcapall agus nár blas sé díotsa "Sin a ceapas," ars an strainséar " Tabhair don féin tas anois má sé do thoil é".