School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    every house. All the people have a candle. It is said that the person whose candle burns out first will die sooner than any other person in the house. When St. Patrick was explaining to the Irish people the blessed Trinity he picked up a shamrock and said to the people as there are three leaves on one stem as there are three persons in God. Since that time nearly all the people wear shamrock on St. Patrick's Day.
  2. Cuireann na feirmeóirí thart timcheall na h-áite seo a lán fataí gach bliadhain. Cuireann siad dhá acraí fataí agus díolann siad iad i nGaillimh acht coinnigheann siad cuid aca dóibh féin. Treabhann siad an talamh dhá uair ar a laighead sul má chuireann siad na (sgiolláin) fataí. Gearrann siad na sgiolláin cúple lá roimh an lá a mbíonn siad ag cur na bhfataí. Gheibheann siad feamanach ar na carraighreacha ar an dtráigh acht caitheann siad é a ghearradh. Cuireann said na sgiollain i ndriollanna timcheall a's naoi n-órlaigh nó troigh ó n-a chéile. Annsin cuireann duine feamanach anuas ar na sgiolláin agus cuireann duine eile leasú talmhan anuas ar an feamanach. Annsin dúnann
        1. public infrastructure