School: Baile Uí Bhuaig (C.) (roll number 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

1. (continued from previous page)
    morán mac léighinn ann. Bhíodh suidhceáin aca sa sgoil seo ac ní raibh aon bhúird cun sgríobhadh ortha. D'fág sé an ball so agus chuaidh sé go Dún-Dá-Radhairc agus d'osgail sé sgoil i ndroch bhóthán cinn tuighe, agus d'fhan sé annso go cailleadh é, no gur thug se suas muinteóreacht. Bhí cháíl cómh mór san air i mBaile Uí Bhuaidh gur lean cuid de na Mic léighinn é go Dún-Dá-Radhairc.
    Bhí eolas maith aige ar ré na gealaidhe, ar imtheacht agus teact na taoide agus ar an spéir go leír agus ba mhaith leis bheith dá múine (?) seo.
    Nuair ná raibh aon tig cómhnuighthe aige féin is amlaidh a dhíolad na mic léighinn an oiread san sa tseacthmhain leis ac fé mar chloisim bhí an págh suarac go leor.
        1. buildings
    Lil Ní Íde