School: Baile Uí Bhuaig (C.) (roll number 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

1. (continued from previous page)
    atá ann fé láthair. Bhí tig eile i gclós an tséipéil san am san, tig an tsagairt óig, tig fada caol ceann slinne do b’eadh é. Ar an dtaobh thúaidh do bhí sé tamall beag anúas ó doras an tséipéil. Bhí cúig seomraí deasa ann. Ní raibh aon tig ag an sagart paróiste san am san sa paróiste mar ba gear roimhe sin ó bhí an ball so agus Baile Mhúirne in aon paróíste amháin agus i Baile Uí Bhúaidh do chónaigh an sagart paróiste, sa tig go bhfuil Maittéas Ua Conchúbhair ann fé láthair.
    Tamall súas ó clós an tséipéil bhí dhá thig cínn tuí, ceann aca ag an ngabha, Diarmuid Ua Rinn, agus ceann eile ag Dómhnall Ua Liatháin,fear go raibh siopa beag aige ann.
    Níl pioc díobh sa ann anois. Bhí an tig go bhfuil Díarmuid Mac Cártha ann anois san am san leis ach gur cuireadh ceann núa air agus seómra breise. Sean Bríun greasaí a bhí ann.
        1. buildings
    2. products