School: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry

Cé casfaidhe leótha ach Naomh Siomhan fear beanuighthe ón Róimh.
    Thug sé dóibh scaball na mbríoghansí oir,
    Is níl éinne a raghadh fé'n mbrath is a dheanfadh e mar ba chóir,
    Ná beadh seála beanuighthe an Tighearna ar anamh sa Flathais go deo.
    2. Feach an fear a Bhríghidh, feách féin a mhich, féach féin a máthair is agath athá. Fear caoin aige mnaoí bhuirb a chuir mach Chríost na luighe i gcoladh. Deárna Muire is chúig meára Íosa ag líaghadh agus ag leathadh an ghreamadh seo an uair is mó agus is measa atá sé.
    3. Tá pian um súil, tá Dia ós mo chionn, tá an Maigdean Muire ar a dá glúin ag guidhe cun rí na n-úball é leigeas agus do leata ag an pian a baint as mo súil.
    4. Cuisle a cuireadh ar Íosa agus gan é ach mí i mbroinn a mháthar, cuirim-si an cuisle seo idir mé agus cleasaibh agus rocair mo namaid um saorad ar na sluaithaib bearta brónaca á rád i n-ainm an nAtar, agus an Mic, agus an Spraoid, Naoim, Amen.
    Dómhnall Breathnach
    An Charraig, Co. Kerry