School: Naomh Eoin, Béal Easa (roll number 14176)

Foxford, Co. Mayo
Oide sa chlochar

1. (continued from previous page)
    fuireacht ann go dtí go mbeadh na tighte deisighthe acu. Nuair fhág sé cruach cóirce na síog feír nar scuab sé 'un bhealaigh iad. Leag sé na cruacha móna agus leag sé na
  2. Bhí stoirm mhór ceithre scór agus naoi mbliadhain o shoin. Thug sé tigthe léí agus sciobail, féar agus coirce. Caith sé anuas timíola ? agus caith sé anuas titthe. Mharbuigh sé daoine agus beitidhigh. D'fagh sé daoine gan díon tighe agus in áit a raibh paistí laga bhí siad marbh ins an maidin ar bun na gclaidhteach. Níl aon daoine beo a bhí beo an oidhche sin thart annseo. Tá siad marbh agus ag deanadh cré. Bhí an spéir chomh dearg le fuil seachtain sul a dtáinic an stoirm. Tháinic an gaoth o Cruach Phádraic.
    Cuitirín Nic Aodha mo máthair as Rinne Aine, Béal Easa a d'innis an
    Mairéad Nic Aodha