School: An Sraith Mhór (roll number 15208)

An Srath Mór, Co. Donegal
Brighid Ní Ghaodhchain

1. (continued from previous page)
    agus i mbomaite abhí siad imBaile-Bó-Feidh. Chuaidh Seaghan isteach arís ag bean na gcardaí agus toisigh sé ag coilleadh go dtí go rabh lán mála óir ag an bean, agus dubhairt sí le Seaghan nach dtiocfadh le duine ar bith an oiread sin ór a iom[?] agus d'innis Seaghan dithe fa'n sparán a bhí aige agus d'iarr sé an sparán go bfeicfeadh sí é agus nuair a fuair sí é chuir sí é ina póca agus d'iarr sí ar beirt fhear Seaghan a churt amach. Fuair Seaghan an fhideog o duine de na buachaillí agus shéid se é ag radarc saighdiuir amach as agus toisigh siad ag troid le bean na gcardaí. D'iarr sise ar Seaghan leigint dithe nach rabh sí ach ag deanamh grinn agus séid Seaghan an fhideog arís agus chuaidh na saighdiúirí isteach. D'iarr sise air an fideog a thaisbeant díthe agus nuair a fuair sí é rinn sí leis cosamhail leis an spáran agus d'iarr sí Seaghan a chur amach annsin fuair Seaghan an clocáin draoidheachta agus cuaidh sé isteach arís.
    AT0564: The Magic Providing Purse and “Out, Boy, out of the Sack!”
    Eibhlín Ní hEarlaigh