Scoil: Cill an Dísirt (C.) (uimhir rolla 15302)

Cill an Dísirt, Co. an Chláir
Máire Mac Eochaidh

58. Bean dochtúir ba eadh dochtúir Blá Cliath
    59. Do chuaidh dachad caoirigh amach tré béarna, do lean dachad eile iad san ceithre dheag, cuig deag, sé agus seacht, trí agus do an mó e sin - 3 + 2 Cúig
    60. Do chuaidheas sa choill agus d'fhuaireas í. Do thánaigeas abhaile, agus do chuaidheas ga lorg. Cé go raibh sí ann do theip orm í d'fhagháíl connus a thárla sin - Dealg i méir duine
    61. Leath marbh agus an leath eile beó agus earball ag luacadh - madra agus a cheann sáídhte isteach sa phota.
    62. Cad é an créatúir beó ná feacha Dia riamh, go bhfeiceann an Righ ach go anamh agus go bhfeiceann tusa gach lá dod' shaoghal
    Duine mar tú féin
    63. Cuir 'd' dhá 'n'; dhá 'o', agus 'L' le chéíle agus litrigh iad san dom - London
    64. Chomh cruinne le h-ubhla, chomh reamhair le liatróid. Is féidir leí an teampall do dhréím (?) cloig-teach agus eile - an ghrian
    65. Tá sé le faighail aon uair i nóimint, aon uair i Mí agus Ni'l sé le fagháíl choidhche i gcéád bliadhain - an leitir "M"
    66. Chomh chruinn le cruinneán chomh réidh le h-oighean leath di bean an leath eile fear - pingin Shasana
    67. Cad na thaobh go bhfeiceann an bhó tar an claidhe
    - Mar ní féidir léi d'fheiscint fuithi