School: An Cuimín (roll number 6162)

An Coimín, Co. Donegal
Pádraig Mac Aoidh

1. Scéal

Bhí gasúr ag buachailleacht eallaigh lá amháin ar thaobh an bhealaigh mhóir.

Bhí gasúr ag buachailleacht eallaigh lá amháin ar thaobh an bhealaigh mhóir. Tainic dhá shagairt thart. Thug an céad sagart leath-choroin dó agus thug an dara sagart sgilling do. Dubhairt sé leis an céad sagart go gcuidighidh Dia leat agus dubhairt sé leis an dara sagart go gcuidighidh Dia agus an Mhaighdean Mhuire leat. D'fhiafruigh an céad sagairt do caidé an dheifir a bhí eadar go gcuidighidh Dia leat agus go gcuidighidh Dia agus an Mhaighdean Mhuire leat. D'amharch sé ar an airgead a bhí aige ina laimh agus dubhairt sé tá maise ocht-bpighinn déag.
    Brighid Ní Dhochartaigh
    Cloghan, Co. Donegal