School: An Tráigh Bhán (roll number 14724)

An Trá Bháin, Co. Galway
Meleachlán Mac Gairbhín

1. Bóithre Ceantair 12ú Bealtaine 1938
    Seo iad na hainmneacha atá ar bhóithre atá sa Trá Bháin. Bóthar an tSagairt. Fuair sé an t-ainm sin mar bhí sé déanta trí, garraí an tsagairt. An Bóthar Mór. Tá an bóthar sin an fhada. Téann an bóthar sin ón Trá Bháin go dtí Cuigéal. Bóthar na Locha. Sé an fath go bhfuair sé an t-ainm sin mar tá loch ar chaon taobh den bhóthar. Bóthar an Dhá Chrann. Fuair sé an t-ainm sin mar tá go leor crainnte le taobh an bhóthair.
    Bóthar an Léanna. Fuair sé an t-ainm sin mar tá an bóthar déanta trí píosa mór talúna ar a dtugtar an léana air. Bóthar an Aircín. Fuair sé an t-ainm mar gheall air Naomh Aircín, a bheannacht air. Bóthar an Chladaigh. Tá an bóthar sin síos ag an gcladach.
        1. public infrastructure
    Áine Breathnach