School: An Tráigh Bhán (roll number 14724)

An Trá Bháin, Co. Galway
Meleachlán Mac Gairbhín

1. Níl aon duine san áit seo nach mbíonn bróga air. Ní bhionn aon bhróg orrtha san Samhradh mar bíonn an aimsear go bréagh. Caitheann na sean na sean-mná miotáin nuair a bíonn's an aimsear te. Ní chaitheadh aoinne aon bróg fadó go mbheadh sé sgór bliadhain. "Caitheann siad bróga anois ar an bpoinnte is bheis siad indhon suibhal acht marach an saoghal átá anois ní beadh. Nígheann siad a gcuid cosa le uisge bog is le galaoireach.
    Ní mara chéile na bróga bhíodh ann fadó ná na bróga a bhíod ann fadó. Deintear bróga annseo Seósamh Ó Flaithbheartaigh a dheineann na bróga sé an sórt a chaitheadh na daoine fadó. Bróga a mbeadh bun gúiseach fútha agus ádhmaid. Is iomdha duine atá san áit seo nár caith aon bhróg ariamh. Ní thugann aoinne aon leathar go dtí an fear atá san áit act cabhar duine. Sé an tainm a thugann na daoine atá san áit seo ar bhárr na bróige. "Bhairbín" agus ar na snáthaí dubha ag dúnadh na mbróga,
    Áine Breathnach