School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    Turloch go Máigh Rath. Tugtar Baile an bhótair ar an áit mar tá gach teach san gceanntar sin le -h-ais an bhóthair.
    Bóthar Máigh Ráth:- Sin bóthar ó'n mbóthar Baile an Bhóthair ag dul tríd an cheanntar Máigh Ráth. Tá Ráth san áit sin agus tugtar an t-ainm Máigh Ráth air mar sin.
    Tá alán daoine ag obair ar na bóithribh sin, fear amháin ar gach bóthar. Geibheann siad 27s. mar turasdal gach seachtmain. Bíonn fir ag cur na gcloch amach chuca agus geibheann siad sin naoi sgilleacha.
  2. Bóthar Máigh Ráth:- Bóthar atá ag dul ó Báile an Bhóthar suas trid Máigh-Rath agus amach ar bhóthar Báile-Áth-an-Ríogh. Thugtar an t-ainm sin air mar bhí sághas ráth ann fadó in-aice an bóthair.
    Bóthar Baile an Bhóthair:- Bóthar atá ag dul ó Tuaim go Gaillimh, agus tugtar an t-ainm sin air mar tá na tigtigh go léir ar taobh an bhóthair.
        1. public infrastructure
    Kilskeagh, Co. Galway