School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (continued from previous page)
    all said Sean O Feeney will. When he came they buried the old woman. And after two days they let him home. When he arrived he thought it was only a dream he had. Julia Delaney, Thomas Delaney, Monard Turloughmore Co. Galway
  2. Sgéal Grinn
    Bhí trúir fear 'na gcomhnuidhe i bpráiste Anach Chuain in aice le Corn Dolla uair amháin. Thuit amach díobhtha bheith pósta agus bhí trúir mná aca. Sean, Miceál agus Líam na lúisge na h-ainmneacha a bhí ar an trúir fear agus Máire, Cáit agus Nóra a bhí ar na mnáibh. San am sin bhíodh na fir a' caitheamh cótaí bréidíní. Cheannuigh na fir seo adhbhar trí cótaí agus bhí fíadóir na chomhnuidhe sa gceanntar agus d'fág siad an bréidín le déanamh aighe. Thárla gurbh iad na mná a ndeacha dá choinne na cótaí. Ar an mbealach dóibh bhuaileadar isteach go teach ósta agus rud ba gnádhach do cuid maith do na bhean an am úd, bhí dúil san ól aca agus d'óladar go raibh siad suabhach
    AT1406: The Merry Wives Wager
    Bríghíd Seoighe