School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. Fadó, fadó i Séipeil a' Láthraig, théigeadh daoine á rád paidreacha ana deanach san oidhche. Cídís na coinnle go léir ar lasadh. Tar éis tamaill thaghad Sagart amach go dtí an Áltór agus annsan théigheadh sé isteach arís. Do dhein sé é sin cúpla oidhche indhiaidh a chéile, agus connach morán daoine é. Ní raibh aitne ag aoinne acu air an Sagart. Annsan dubharadar le na chéile go bhfiafróidís dhe cad a bí uaigh, agus dubhairt sé "An bgfuil aoinne annso ábalta Aifreann a fhreagart"? Annsan fuairadar daoine a bhí ábalta Aifrinn a fhreagart, agus dubhairt an Sagart Aifrinn. Ní fhacha aoinne ríab ó shin é.
    Bergie Ní Shúilleabháin