School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    sí cuirthá. Deireann na daoine go raivh fear ag íascaracht agus gur thanaig sí inaice leis agus gur thóg sé cloch in a láimh agus gur bhuail sé í leis an gcloch ar an ceann agus annsan fuair sí bás.
  2. Bhí coileach béara ar bárr cnuich a tSídhe. Bhí sí ar an dtaobh theas d'en cnuich. Ní raibh aon tig aichi ach pholl mhór sa carraigh. Do thógadh sí léim ó bharr an cnuich go dtí Cos agus ó sin go dtí leach i Colras. Ní íosadh sí aon arán acht bárnig nó tríopán nó aon íasg a bhíonn tímcheall na calaithe. Aon lá amhain bhí sí amuich sa bfairrge i mbád agus bí cúpla fear léi. Do chaitheadar bárneach ar agus tar éis tamaill do táinig stuirm mhór ar an bfairrge.
    Síghle F. Ní Suilleabháin