School: Lóthar (roll number 10045)

An Lóthar, Co. Kerry
B. Ní Mheidhre

1. (continued from previous page)
    Cuireadh fhear cun an Cuirreán lá cun té, tobach is porter do thabhairt abhaile leis. Tugadh mála do cun an jar porter do chur isteach ann. Ní raibh an mheabhair ró mhaith ag an bhfear bocht, is ó fhág se a thig féin gur shrois sé an Chuirreán, seo bhí a rádh aige leis féin "leath únsa té is púnt tobach is mála prter istig i jar ó tig West, tig West, tig West.
  2. Bhí duine bocht in Oileán fadó. Bíodh sé créachta ag luth d'íarraidh déirca. Ach fhaid is thugadh sé aon blúire bídh dóibh, bídís ag guidhe ar son na marbh. Lá amháin thánadar cuige ag íarraidh prártaí air, is ní rabhadar aige, is ceap na tíncéirí go rabhadar aige, is thosnuigeadar ag guidhe ar son na hanamnacha ar a ndícheall, féachaint a bhoghadh é sin féinig é. Do fhregair
    Languages