School: Toomore (roll number 16401)

Toomore, Co. Mayo
Tomás Breathnach

1. Bhí beirt fhear ann fadó agus is fada ó bhí Seán an t-ainm a bhí ar dhuine amhain agus Pól ar an duine eile. Dubhairt Seán le Pól oidche amhain gur ghoid duine púnn uaidh an oidhche roimhe sin. Dubhairt Pól nach féidir le duine púnn a thógál uaidh féin Dubhairt Seán annsin go goidfeadh sé an braitlín ó leabaidh Póil má thug sé míle púnn dó. Dubhairt Pól nach feidir leis é a dhéanamh,
    Nuair a bhí Pól in a leabaidh an oidche seo chuaidh Seán go dtí an uaigh agus thóg sé an duine marbh as. Do chuir sé an duine marbh suas leis an bhfuinneóig a bhí i dteach Phóil. Nuair a chonnaic Pól an duine marbh do cheap sé gur Seán a bí ann, acht bí Seán i gcúinn eile. Do chaith Pól urchar leis an bhfear agus thuit sé ar an dtalamh.
    AT1525: The Master Thief
    Seosamhín Ní Maolruaidh