School: Caiseal (roll number 13055)

An Caiseal, Co. Donegal
G.P. Pléimeann

1. Bhí bean atá comhnuidhe gCeann na Coilleadh fad ó shoin. Chomnuidheadh sí i sean bhallóig léithe fhéin agus bhí an áit an-uaigneach i ndiaidh sin chrothnuigh na daoine an bean seo.Seal bhleadhanta n'diaidh sin bhí fear ag siubhal síos ag an teach seo chasadh an bheann dó bhí caillte. D'innis sí do gur ghoid na sidheogaí ar suibhail í oiche amhain. Annsin d'iarr sí air a theact leí go dteaispeánfadh sí do cá rabh na sidheógaí na gcomhnuidhe. Suibhal an fear agus an bhean leobhtha agus thaisbean sí don fear, cá rab na sidheóga na gcomhnuidhe. D'iarr sí ar an fhear a theacht go dtí an air seo an chead oidhche eile agus í a thabhairt leis.An oíche ina dhiaidh sin tháinic an fear go dtí an áit agus thosaidh sé caoineadh astoig agus theich sé abhaile.