School: Lóthar (roll number 10045)

An Lóthar, Co. Kerry
B. Ní Mheidhre

1. (continued from previous page)
    sí ag gairaidhe mar ní raíbh an píosa taos níos mó ná raol. Ach fé dheireadh chuir sí san oighin é agus i gceann tamaíll bhig d'fheach sí isteach agus do leadh na shúile uirthi mar bhí sé ina bulóg mó agus dubhairt sí leis an mhnaoí gur thuith sé isteach sa teine. D'iarr sí ar an gcáilín píosa eile a chuir isteach dí; agus chuir agus thuith an rúd ceadhna amhach trí huaire agus an uair deirneach chuir sí isteach an píosa taos agus i gceann tamaill bhig d'oscail sí an t-oighin agus bhí an bulog ann ach bhí an sean bhean ar a chúl agus dibhairt sí ná raibh sé ann, ach chonnaich sí an bulóg í féin agus dubhairt an cháilín gur leí féin é agus ná thabharfhadh sí dí é agus thóga an sean cailleach slaitín draoidheachta agus deineadh mulcán don cáilin agus d'eiteall sí amach an fhuinneóg.
    1. products
    Finóla Ní Mheidhre