School: Lóthar (roll number 10045)

An Lóthar, Co. Kerry
B. Ní Mheidhre

1. (continued from previous page)
    Do cheannuighdheas cloch mine agus cloch plúr agus do dheineadh siad "caidí" de'n mhin agus pinc plúr do chimilt mór thímhcheall ar chun í do choimeád le cheile mar ní fhanfhadh an mhin le chéile gan plúr.
    Bhí fear i Rinín fadó agus ní raibh aoinne sa tig leis agus dá bhrigh sin is dócha ná raibh na rúdaí go deas glan aige agus ní bhíodh aon bainne aige chun an t-arán do dhéanamh agus cad a dheanfadh sé ná uisge na fairrge do chuir air agus do deinfhadh sé arán chómh maith agus dá mbeidh bainne ann. Dubhairt duine liomsa as rial[?] é, agus go raibh sé go maith