School: Lóthar (roll number 10045)

An Lóthar, Co. Kerry
B. Ní Mheidhre

1. (continued from previous page)
    san áit seo". Chualadh an fear eile an t-aighneas agus ar's eiseann "Mhuise mo thrúagh mise ná fuil sagart ná bráthair ar aoinne a bhainean liom a cuirfeadh aifreann lem anam bhocht. Is baoghalach go mbeidh feitheamh fada agam annseo". Chualaidh an fear a lábhair i dtosach é go maith agus bé dubhairt. "Cím ná fuílim gan cuilleachta san áit seo agus ó thárluig gur mar sin atá an sceal agat-sa bíodh m'aifreann-sa agat agus fanfadhsa go dtí go léighfidh sé aifreann eíle dhom.
    B'é tháinig as ná gur tógadh an bheirt aca ar an láthair sin as a' loch agus fuaireadar ríoghacht na bhflaitheas agus sin é mo sgéal-sa is má tá bréag ann bíodh.
    Tadg Mac Giolla Choda