School: Ceathramha 'n Bhrúnaigh

Ceathrú an Bhrúnaigh, Co. Galway
Míchéal Ó Reachtabhra

1. Ní bhíodh aon arán plúir ag na daoine fadó. Arán déanta ar min-choirce a bhíodh acu. Bhíodh arán-plúir aca le h-aghaidh Nodlag.
    Dhéanfadh cuid aca ar faraí. Chuirfeadh siad ar gh(?)iodal é le bácáil. 'Sé an sórt rud gpiosal ná rud déanta as iappain.
    Chuirfead cuid aca comharta ar an gcáca, comhartha eroise (?) as mó.
    Bhíod feoil aca lá a mbéadg féile ann. Dhá uair sa ló a d'iosfadh siad béile, ar maidin agus tráthnóna.
    Dhá mbéad go leor daoine sa teach béadh an bord i lar an tighe agus muna mbéad mórán ag ite bhéadh sé i n-aice an bhalla, dhá mbéadh damsa ann bhéadh sé chiar sa seomra.
    1. products
    Máire Bean Uí hOgáin