School: Cuileannach (C.) (roll number 2708)

Cullenagh Upper, Co. Kerry
Bríd, Bean Uí Chochláin

1. Tá mórán bóithre sa Cheanntar so, agus mórán sean-bóithre leis, mar ainm, an Bóthar Thuaidh, ó Crios Shúilleabháin siar go dtí Droichead na Geadaighe. Bóthar an teampaill ó Droichead na Geadaige soir go dtí Crois an Teampaill. Bóthar Drom Locháin ó Chrois Leabhadh na Bó teas go dtí Crois Úi Laoghaire.
    Tá sean-bothar ó "Board of Work" thuaid go dtí an Sean-Theampall, láimh leis an teampall atá ann anois. Tá sean-bóthar eile ó thig Shéain Úi Fóghludha soir go dtí tig Dómhaill Úi Mhurchadha.
    Do dheineadh an "Board of Work" sa pharóiste in aimsir an droch-saoghail, agus ba é an fáth a gheibhídís na daoine na ceithre phingíní an lae. Tá Átha sa leamhan mar ainm, Átha Úi Cheallaig, do cuaidh na daoine fadó thar an Átha sin sar a dheineadh an droichead.
        1. public infrastructure
    Eibhlís Ní Ghiolla Chuddha