School: Cuileannach (C.) (roll number 2708)

Cullenagh Upper, Co. Kerry
Bríd, Bean Uí Chochláin

1. (continued from previous page)
    dheireadh do chuimhin duine éigin mar gheall an bhfáinne agus do chuaidear go dtí an uaigh agus thógadar an fáinne as méir na mná, agus annsan do stad an capall.
  2. Bhí bó ag taistil na tíre seo uair amháin, agus aon duine a chuaidh á chrúdh, thug sí an méid bainne a bhí ag teasthábhail uaithe. "Bó Sidhe" abh' eadh í. Do thug duine éigin an bó abhaile. D'Imthigh sí as a radharc i gceann nóiméad, bhí an bhó san in-a-codlaidh i Drom- Locáin:- an baile fhearainn atá taobh lem' bhaile fhearainn féin. Tugtar "leabhadh na mbó" mar ainm ar an áit ón lá san go dtí lá indiu
    Síle Ní Chonchubhair
    Séamus Ó Conchubhair