Scoil: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (uimhir rolla 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mhaigh Eo
Liam Seóighe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 07_025

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 07_025

Ar an leathanach seo

1. Comhnuigheann mo shean-mháthair i measg Sleibhte Connamara. Bhí lá an-mhaith agam in a teach i rith na laethe saoire. Sean-bhean cheanamhail láhach 'seadh í agus is maith liom cuaird a thabhairt uirthí anois agus arís. Chuaidh mé féin agus mo dhrifiúr ag rothaidheacht go dtí an teach (a teach) nuair a bhí na laethe saoire sgainn. Ní théíghim ar cuaird ach corr-uair mar ta an bhealach ró-fhada agus droch-bhóthar le h-aghaidh rothaideachta atá ann freisin.
    D'fágamar an teach ar a deich a' chlog ar mhaidin agus bhí sé h-aon nuair a shroicheamar ceann cúrsa mar tá an aistir chuibheasach fada. Bhí an mhaidin go breagh, soillseach
    Eibhlín Ní Ging