Scoil: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (uimhir rolla 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mhaigh Eo
Liam Seóighe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 07_038

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 07_038

Ar an leathanach seo

1. Is iongantach an rud é an fhairrge. Is iongantach mar a dtagann an taoide isteach agus mar a théígheann sí amach fá dhó sa ló. Deirtear go dtuileann sí agus go dtráhann sí fá dhó sa ló. I'm shuidhe ar phlásáígín feármhar (?) a bhíos nuair a tháínic na smaointí seo isteach in inntinn.
    Bhí an aimsear go breágh agus bhí an fhairrge comh geal le criostal agus comh léibhéil le sgáthán ar feadh mo shean-radhairc. Ní raibh torrann dá laghadh le cloisteál ach fuaim na dtonn mbeag ag briseadh ar an dtráigh agus na faoileáin geala ag screadaighil agus 'siad a bhí indhon screadaighil a dheánamh. Ceárd a bhí siad a dheanamh? Ag soláthar bidh dóibh féin i mbéal na tuinne dar liom-sa. Nach iad athá craosach!
    Eibhlín Ní Ging