Scoil: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (uimhir rolla 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mhaigh Eo
Liam Seóighe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 11_016

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 11_016

Ar an leathanach seo

1. Is ionghantach an rud e an fhairrge. Is iongantach an rud í mar a thagann sí isteach agus mar a imtigheann sí amach arís fá dhó sa ló. Deirtear go dtuilneann sí agus go dtrághann (?) sí dhá uair gach lá. In mo shuidhe ar cnocáinín bheag féarach ós cionn cladaigh (?) agus mé ag breathnú amach ar an muir áluinn chiúin abhí mé nuair a tháínic na smaointe sin im' cheann.
    Tá an Muir ina chlár cothrom agus sílfeadh duine le breathnú uirti go mbéadh sé indhon siubhal uirthi. Deirtear go mbíonn sí chomh mín le sgáthan agus chomh geal le criostal. Lá bréagh is eadh é buidheacas le Dia na Glóire agus níl aon rud le cloistéal acht
    Eibhlín Ní Dubhthaigh