School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. Timceall ficidh bliadhain o shoin téigheadh na daoine go dtí na tobracha beannuighte agus rinneadar staisúin thar timcheall an tobar. Deirtear gur baisteadh daoine ins na tobracha sin.
    Tá tobar beannuighthe i leath Baile an Riogh agus rinne na daoine stáisúin ag an tobar sin cúpla bliadhain ó shoin.
    Tá tobar beannuighte í Turlach in áit darb ainm siní. Tobar Pádhraic an tainm a bhí ar i dtosachy act mar gheall ar anáit mor timceall ar an tobair tugadh an tainm siní, rinne na daoine stáisúin an. Cuadar thar timceall an tobar trí úaire agus iad ag guidhe.
    Tá tobar beannuighthe í Loch Cíaráín agus bhí staisúin mór annsin bhí na daoine ag teacht ó gach áít ag déanamh stáisúin thar timceall an tobar.
    Tá tobar beannuighthe