School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. (continued from previous page)
    smacht a theangadh aige, agus ní leigfheadh se dhóibh an cúl doras fhósailt ar ór na cruinne ar fead na bfiche bliadhain sin.
    Tarle sé ar chuma ar bith, gur fosgaileadh ag deireadh na cúise e dá buidheachas, agus amhail is dá gcuireadh se sin chun bhais é níor mhait se moran achair ina dhiaidh. Is docha go raibh an fear bocht imthighthe ar a Mhalairt de bheatha a thúd na bhfiche bliadhain sin.
  2. Síltean nó ba chóra domh a rádh síleadh, gurb fhéidir leis na daoine maithe duine a bhreith chun siubhail leo am ar bith a drógruighidís é.
    Ina theannta sin níor ghadh dhóibh an duine a thwastóchadh uatha a chur báis ar dtús le na bhreithy leo, ach chuirfidís sean-chailleach no