Scoil: Na Cealla (Kells) (uimhir rolla 8148)

Na Cealla, Co. Chiarraí
Pádraig Ó Fiannachta

Ar an leathanach seo

1. Doctors and chemists have many prescriptions for pains and aches. Lysol and iodine are supposed to be two great disinfectants for sores and cuts. But the best cures of all, are supposed to be growing on the ground. The caisreamhán and the ceamán meall are two great herbs for the blood. Many people eat caisreamhán green, which has a very bitter sour taste and others boil it and drink it, the juice of it . The ceaman meau is used by the chemists as they mix it with many other bottles.
      2. cleachtas an leighis
    Tommy Shea
    Mr Jeremiah O' Shea
    50
  2. Is iomadh chleas agus chaitheamh aimsire a bhí acha fadó ach táid go léir chaillte anois.
    Lá le Stiopáin bíodh chruiniúghadh mór ar an Doráigh agus thagaidís ó gach áird go dtí dTráígh na gCeall. Bídís ann go tuitim na h-oidhche ag imirt cumóíge agus do bhíodh glór is gleó go leór acha ann ach mar sin féin bhí spórt acha. Núair a bhídís ag rás leis na báid-seine agus ba bhreágh an radharc bheith ag féáchaint ar na h-oibrí sin.